A hulladékcsökkentésért kampányolt a Körösök Völgye Natúrpark!

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület környezeti szemléletformáló programmal csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez.
A minden évben november utolsó hetében megvalósuló kezdeményezés alapvető célja felhívni a figyelmet arra, hogy a felhalmozott szemét nem kizárólag esztétikai probléma, hanem veszélyt jelent a környezetünkre, megnehezíti az állatok életvitelét, károsíthatja egészségünket, szennyezi természetes vizeinket és ivóvízbázisunkat. Ezen a héten a „zöld” gondolkodású civil szervezetek, önkéntes csoportok fontos feladatuknak tekintik, hogy a hulladék halmozásának megelőzését, a szelektív hulladékgyűjtést, valamint az újrahasznosítást népszerűsítsék.
A fentiek mentén a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület egy interaktív, játékos programmal ismertette meg a Békés megye több pontjáról érkező óvodás és iskolás korú gyerekekkel a tudatos vásárlás hasznát, a szelektív hulladékgyűjtés alapelveit és fontosságát. Az egy hetes programon a gyerekek egy PET palackból készülő mini üvegház építésében is részt vettek.

Az eseményen kísérő programjaként „Szelektálj a zöldebb jövőért!” címmel rajz pályázatot is hirdetett a szervezet, amelynek díjazottjai az alábbi lelkes kis művészek lettek:

Radnai Tamara (3 éves) – Százszorszép Művészeti Bázisóvoda
Eszenyi Bence Zsolt (2. osztályos tanuló) – Mezőberényi Általános Iskola
Fazekas Anna (4. osztályos tanuló) – Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium
Galbicsek Zsombor (2. osztályos tanuló) – Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Az Egyesületnek nem csak ezen kezdeményezés alkalmával, hanem a mindennapokban is fontos, hogy felhívja a figyelmet a természet védelmére, így a jövőben is szívesen csatlakozik az ilyen és ehhez hasonló környezetbarát kezdeményezésekhez.

Az esemény fényképei a Galériában megtekinthetők.

WordPress Video Lightbox