kiadványok

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület gondozásában megjelenő kiadványok célja többek között a Körösök Völgyének turisztikai kínálatának bemutatása, a környezettudatos szemléletmód bemutatása és népszerűsítése, valamint a térség természet, kulturális értékeinek kiemelése, a helyi gazdaságfejlesztés elősegítése.

A kiadványok anyagának szerzői joga a Körösök Völgye Natúrpark Egyesületet illetik. Azokat részben vagy egészében felhasználni kizárólag az Egyesület engedélyével lehetséges. Ilyesfajta szándékát jelezze e-mailben a kvlatogatokozpont@korosoknaturpark.hu vagy telefonon a +36/66/445-885-ös számon. Köszönjük!

KÖRÖS VÖLGYI KISFÜZETEK

A kiadvány sorozat azzal a céllal jött létre, hogy népszerűsítse a Körösök Völgyét a helyi lakosság és a térségbe látogató vendégek számára. Meghatározott tematika mentén bemutatja be a Körösök Völgye értékeit, valamint aktív kikapcsolódási lehetőségek tárházát az érdeklődők számára.

ZÖLDÜLJ FORDULJ FÜZETEK

A Zöldülj! Fordulj! vándorkiállítás egy olyan interaktív kiállítás, amely praktikus a mindennapi életben használható környezettudatos háztartás kialakításához nyújt hasznos információkat gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A kiállítás a bemutatóanyagokon kívül színes szemléletformáló kiadványok és fekete-fehér foglalkoztatófüzetekkel segítik a témák alaposabb feldolgozását.

Szemléletformáló kiadványok:

Foglalkoztató füzetek:

Zöldülj! Fordulj! Óvodásoknak

Zöldülj! Fordulj! Általános iskolásoknak

Zöldülj! Fordulj! Tudatos Család Energiatakarékos Otthon

Zöldülj! Fordulj! Tudatos Család Energiatakarékos Otthon

Békéscsabai elektromos kerékpár kisokos:

Az elektromos hajtású kerékpárok és egyéb kétkerekű közlekedési eszközök korunk nagy kihívása, a térségben és kiemelten az akcióterületen jellemző ennek használata. Jelenleg az eszközzel való közlekedés nincs engedélyhez vagy képzettséghez kötve és a műszaki paramétereiből, teljesítményéből adódóan a közlekedésben kiemelt baleseti veszélyt jelent a használóra és más közlekedőkre is.

A tananyag célja, hogy az elektromos kerékpár használók olyan kézbe vehető, illetve a weben elérhető anyaghoz jussanak, amely tájékoztatást ad az eszköz lehetőségeiről és veszélyeiről, valamint a KRESZ vonatkozó részeiről. 

Békéscsabai elektromos kerékpár kisokos