kiadványok

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület gondozásában megjelenő kiadványok célja – többek között – a Körösök völgyének turisztikai lehetőségeinek ismertetése, a
környezettudatos szemléletmód népszerűsítése, valamint a térség természeti, kulturális értékeinek kiemelése, a helyi gazdaságfejlesztés elősegítése.

A kiadványok anyagának szerzői joga a Körösök Völgye Natúrpark Egyesületet illetik. Azokat részben vagy egészében felhasználni kizárólag az Egyesület engedélyével lehetséges.

Ezzel kapcsolatos szándékát jelezze e-mailben a kvlatogatokozpont@korosoknaturpark.hu vagy telefonon a +36/66/445-885 -ös számon.

Köszönjük!

KÖRÖS VÖLGYI KISFÜZETEK

A kiadványsorozat célja, hogy népszerűsítse a Körösök völgyének értékeit, melyeket meghatározott tematika mentén, aktív kikapcsolódási lehetőségekkel összefűzve mutat be.

ZÖLDÜLJ! FORDULJ! FÜZETEK

A Zöldülj! Fordulj! interaktív vándorkiállítás a környezettudatos háztartás kialakításához nyújt hasznos információkat gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A témák alaposabb feldolgozását színes szemléletformáló kiadványok és fekete-fehér foglalkoztatófüzetek segítik.

Szemléletformáló kiadványok:

Foglalkoztató füzetek:

Zöldülj! Fordulj! Óvodásoknak

Zöldülj! Fordulj! Általános iskolásoknak

Zöldülj! Fordulj! Tudatos Család Energiatakarékos Otthon

Zöldülj! Fordulj! Tudatos Család Energiatakarékos Otthon

Békéscsabai elektromos kerékpár kisokos:

Az elektromos hajtású kerékpár használata gyakori a térségben, kiemelten az akcióterületen. Jelenleg az eszközzel való közlekedés nincs engedélyhez vagy
képzettséghez kötve, műszaki paramétereiből, teljesítményéből adódóan viszont kiemelt baleseti veszélyt jelent a közlekedésben, használóra és más közlekedőkre nézve egyaránt.

A tananyag célja, hogy az elektromos kerékpár használók olyan kézbe vehető, illetve a weben elérhető anyaghoz jussanak, amely tájékoztatást ad az eszköz lehetőségeiről és veszélyeiről, valamint a KRESZ vonatkozó részeiről.

Békéscsabai elektromos kerékpár kisokos