Eszközbérlés

Bérelhető szuper kényelmes kerékpárok!

  • Schwinn Csepel Cruiser felnőtt kerékpár: 5 db női, 1 db férfi vázas (kosárral, csomagtartóval)
  • Schwinn Csepel Landrider (6 db, női, 2 db férfi vázas, 2 db gyermek)

Kölcsönzési díjak:

  • fél nap (max.6 óra): 1 000,- Ft/db
  • 1 nap: 1 800,- Ft/db
  • 2 nap: 2 500,- Ft/db
  • Kaució: 5 000 Ft/kerékpár

Csoportos kedvezmény 20 fő felett 10 %.
Iskolai csoportok számára nincs kaució
Az árak az ÁFÁ-t tartalmazzák.

Érdeklődhet és kölcsönözhet:
Körösök Völgye Látogatóközpont, Békéscsaba Széchenyi liget

Bejelentkezés: +36/66/445-885

 

Kerékpárosbarát Szolgáltató – 2016

A Körösök Völgye Látogatóközpontot üzemeltető Körösök Natúrpark Nonprofit Kft. 2016-ban elnyerte a „Kerékpárosbarát Szolgáltató” címet, amelynek odaítéléséről a Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetsége (KETOSZ) határozott.
A Körösök Völgye Látogatóközpontban a kerékpárbérlés mellett kisebb szervízelésekhez is tudunk szerszámokat biztosítani. Térítési díj ellenében a javításhoz szükséges egyszerű alkatrészek helyben is beszerezhetők:
–    imbuszkulcs készlet,
–    csavarhúzókészlet,
–    villáskulcs,
–    kerékpár támasztó,
–    első, hátsó világítás,
–    gumibelső,
–    foltozókészlet,
–    kerékpárkosár,
–    kenőanyag.
A fentiek mellett az intézményben megtekinthetők a közelben található orvosi ügyeletek és kerékpár szerviz elérési lehetőségek is.

 

Társasjátékok

“Zöld lábnyomok Körös Körül” Ökotudatos társasjáték

P1070872 250A Norvég Civil Támogatási Alap és az Ökotárs finanszírozásával 2009-2010-ben megvalósult “Zöld Lábnyomok Körös Körül” elnevezésű környezettudatos nevelési program keretében elkészült az Egyesület első ökotudatos oktató tásasjátéka. A játék több témában tartalmaz oktató, elgondolkodtató kérdéseket és válaszokat. A játék során a játékosoknak többek között hulladékcsökkentés, szelektív hulladékgyűjtés, madárbarát és lepkebarát kert témákban kell helytállniuk, hogy minél több virágot gyűjtve megnyerjék a játékot. A játékot 2-50 fő játszhatja, 10 főig egymás ellen, 10 fő felett csapatokba szerveződve. A játék egyaránt kikölcsönözhető és helyben, a látogatóközpontban is játszható. Külön kérésre játékvezetőt biztosítunk.

Korosztály: 10-99 éves korig
További részletek, bejelentkezés: 06/66/445-885

 
Kék bolygó” ökotudatos társasjáték

tarsas_w_250A “Kék bolygó” fantázianévre keresztelt társasjáték a kisebbeket vezeti be környezetvédelem rejtelmeibe. A játék során a játékosok 1 csapatot alkotva játszanak, hogy minél több lábnyomot, felhőt és napot gyűjtsenek a csoportnak. Három kategóriában kell megfelelni a kis játékosoknak: képfelismerés, ügyeskedés és környezettudatos kérdések. A kérdések és a feladatok tetszés szerint alakíthatók a játékosok fejlettségi szintjéhez.

A játék lebonyolításához 3 játékvezető az ideális, de 1 felnőttel is játszható. A játék a látogatóközpont játszóházában, illetve külön kérésre a saját intézményükben is játszható. 1 fő játékvezetőt biztosítunk a játékhoz.

Korosztály: 4 éves kortól
További információ és részletek: 06/66/445-885

 

JÁTSZMA” ökológiai társasjáték

Mindannyiunkban kettős én lakozik, a jó énünk tisztán látja a világ gondját, baját és hajlik a cselekvésre, míg a rossz énünk kitér a gondok elől, mondván eddig is volt valahogy, ezután is lesz valahogy. Ha a jó énünkre hallgatunk, a játékban is helytállhatunk. A játékban a szerencse mellett a tudásnak és a jó taktikai érzéknek is jut szerep. A pályán minden játékos két, a tetején azonos színnel jelölt, összeillő bábuval vesz részt, amelyből a jó a világosabb, a rossz a sötétebb színű. a bábuk jó és rossz énünk megtestesítői, amelyek a játék során elválnak egymástól, attól függően, hogy milyen jól, vagy rosszul oldjuk meg az utunkba kerülő feladatokat, vagy mennyire kedvez nekünk a szerencse. A JÁTSZMA eredménye az ellenfelek együttműködésén is múlik.

A játékot 2-6 játékos játszhatja.

Korosztály: 7 éves kortól

További információk és részletek: 06/66/445-885

 

„AMÍG UTAZUNK” Közlekedési társasjáték

Utazni jó, mert amíg utazunk, megismerhetjük Budapest legszebb és legérdekesebb látnivalóit. Induljunk hát el Bali bácsi kíséretében Domával, Pannival és Nanukkal, a Magyarországra látogató eszkimó fiúcskával, és járjuk be gyönyörű fővárosunkat! Fedezzük fel, hová lehet busszal, villamossal, trolival, mertóval vagy hajóval utazni! Tervezzük meg okosan az útvonalat!

A játék három különböző játékváltozatot tartalmaz:

Utazzunk együtt – csapatjáték 5-7 éveseknek

Kalandozás Budapesten – versengő játékmód 7-10 éveseknek

Ügyes utazó – családi játékmód 9 éves kortól, akár felnőtteknek is

További információk és részletek: 06/66/445-885

 

„KALANDOZÁS A MÚLTBA” Két vidám társasjáték egyben

A társasjáték két korosztálynak megfelelő játékot tartalmaz.

Az egyik játék 3 – 6 éves korig ajánlott. Táblán lépegetve kell megszerezni az Árpád kori ősi családnak az életéhez szükséges állatokat, tárgyakat.

A másik játék 7 – 12 éves korig ajánlott, írni olvasni tudógyermekeknek szól. Ebben a játékban is állatokat, illetve tárgyakat kell összegyűjteni, de itt már feladatok (betű játék, rajz, mutogatás, beszéd, tudod-e, rovás, ügyességi) teljesítése után, pénzjutalmat kiérdemelve vásárolhatja meg az ősi család életéhez szükséges javakat. Hétféle feladat segítségével a játék hozzájárul a gyermek logikájának, mozgásának, kézügyességének, beszédkészségének, beleérzőképességének és alkotóképességének a fejlődéséhez.

További információk és részletek: 06/66/445-885