Körösök Völgye Élménymagazin

Körösök Völgye – az élmények magazinja

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület gondozásában megjelenő magazin egyedülálló módon mutatja be a Körösök völgye földrajzi régiót, ezt a Kárpát-medence szívében elhelyezkedő, határon átnyúló, turisztikai értelemben még fiatal tájat.

A kiadvány egyik fontos célja, hogy a Körösök völgyébe vendégként érkezők széleskörűen tájékozódhassanak a térségről, ezzel itt tartózkodásukat élménydúsabbá tehessék.

Ennek okán a két periódusban megjelenő lapszámok (2011-2013 és 2018-2023) mindegyike élményszerűen állítja fókuszba ennek a titokzatos, vízből született tájnak az ezerarcú világát, amelyhez a széles látómezőt különböző, prioritást jelentő témacsoportok hivatottak biztosítani.

A Körösök völgye egyedülálló természeti csodáit, a gazdag történelmi és kulturális kincseit, a páratlan aktív turisztikai lehetőségeit, a fenntartható natúrparki jó gyakorlatok jövőirányait hangsúlyosan előtérbe helyező, érdemi szakértők tollából származó cikkeket pazar fotóanyagok illusztrálják, hogy látványában is még inkább lebilincselővé váljon a hegyeket-völgyeket és rónaságokat a folyók útján bejáró virtuális utazás.

Ez a szülőföldünket, otthonunkat, munkahelyünket vagy éppen úti célunkat jelentő térség óriási, ezért komplex megismerésre szorul. Ősi erei a folyók, nemcsak természeti környezeteket, hanem két országot, számos nemzetet és számtalan település lakosait kötik össze. Ezeknek a kapcsolatoknak a Körösök által szimbolizált határnélkülisége ösztönöz arra bennünket, hogy e magazin által úgy tekinthessünk a Körösök völgyére, mint egy elemeiben sokszor különböző, de egészében mégis összetartozó, különleges tájegységre.

Lapozzon tehát bele magazinjainkba és fedezze fel Ön is a Körösök völgyét!

LAPSZÁMOK

„A „Körösök Völgye … több mint élménymagazin” 2019-2023. közötti lapszámai a ROHU14 – The Nature Corner – Nagyszalonta – Békéscsaba határmenti térség természeti értékeinek védelme és fejlesztése c. projekt keretében kerültek kiadásra.”

www.interreg-rohu.eu