Tanyák a körösök körül

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület 2017-ben eredményes pályázatot nyújtott be a Földművelésügyi Minisztérium (ma: Agrárminisztérium) 2017. évi Tanyafejlesztési Programja keretében, melynek célja egy Tanyasi tanösvény és Nyitott tanyagazdaságok hálózatának kialakítása volt.

Ennek mentén jött létre 2018-ban a Tanyák a Körösök Körül hálózat, amely két pilléren nyugszik: az egyik a Tanyasi Tanösvény, amely Szarvastól egészen Tarhosig mutatja be a Natúrpark és egyben Békés megye tanyavilágának fejlődési útját a múlttól a jelenig, kiegészülve a jövőre vonatkozó lehetséges elképzelésekkel. A másik a Nyitott tanyagazdaságok hálózata, amelyhez olyan tanyagazdaságok csatlakoznak, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a tanyasi élet mindennapjaival, az életmód összetettségével és szépségével, illetve, hogy a XXI. században a funkciók változásával milyen sokszínű közösségi és gazdasági élet jellemző.

A hálózattagjaink között tudhatunk több évtizedes múlttal rendelkező tanyagazdaságokat, tanyasi közösségi tereket, a falusi szálláshely és falusi vendégasztal szolgáltatásban jártas tanyákat. Hálózattagjaink között jelenleg 17 tanya van 11 településről, de folyamatosan várjuk a hálózathoz csatlakozni vágyó tanyagazdákat és tanyagazdaságokat.

Jelentkezési lehetőség az alábbi adatlap kitöltésével lehetséges