Remonda Tanyasi Közösségi Tér

Remonda Tanyasi Közösségi Tér

Egyesületünk 2001 októberében alakult.  A szabadidő hasznos eltöltéséhez szervezünk programokat, rendezvényeket elsősorban a gyerekek és családtagjaik, a hátrányos helyzetű gyerekek és családjaik, valamint a fogyatékkal élő gyerekek, és fiatalok számára.

Az egyesület életében fontos szerepet kapnak az állatok, elsősorban a lovak. Telephelyünkön napi szinten folyik a lovagoltatás, lovasoktatás, lovasterápás foglalkozások. A terápiás foglalkozásokon elsősorban autista,  középsúlyos értelmi fogyatékos fiatalok, valamint tanulásban akadályozott, pszichés problémákkal küzdő gyerekek vesznek részt. Alakulásunk óta az iskolai szünetekben integrált nyári táborokat szervezünk, a szünetek teljes idejére. A táborban a gyerekeknek a lovaglás mellett különböző programokat biztosítunk (kézműves tábor, környezetvédelmi tábor, kiskukta tábor, mese tábor). Iskola időszakban minden hétvégén szakköri foglalkozásokon várjuk az érdeklődőket, ahol különböző programokat szervezünk számukra. A lovasfoglalkozás minden szakköri foglalkozás egyik eleme, hiszen köztudottan a ló, a ló mozgása rendkívül kedvezően hat a gyerekekre, felnőttekre egyaránt. Céljaink között szerepel a foglalkozásokkal, hogy a gyerekek kimozduljanak a tv, a számítógép fogságából, és igazi tanyasi környezetben, a jó levegőn tölthessék el szabadidejüket. 2006-tól napjainkig még több rendezvényt szervezünk.  2006-ban kapcsolódtunk be a megyei lovasversenyek szervezésébe, ami nem csak egy verseny, hanem igazi kikapcsolódás a családok számára. 2014 óta havi rendszerességgel klubfoglalkozásokat tartunk az egészséges táplálkozással, egészséges életmóddal kapcsolatosan.  2018-tól Tanyasi Közösségi teret működtetünk a tanyánkon. Cél, hogy a tanyasi hátrányos helyzetű térségben lakó emberek számára szervezzünk hasznos kulturális programokat, rendezvényeket.

Tulajdonos: Remonda Szabadidős, Lovas és Sportegyesület

Kapcsolattartó: Gyeraj Andrásné

Címe: 5600 Békéscsaba Nagyrét 1760.

GPS koordináták:

Telefon: +36-20/357-8055

Email: remondase@freemail.hu

Weboldal: http://remonda.hu/

 

Nyitvatartás: egész évben folyamatosan 8:00 és 16:00 között.

Nyári tábotok, foglalkozások szervezése a környezettudatosság, környezetbarát életmód, életminőség és az emberi egészség környezeti feltételeinek javítása témákban. Lovasoktatás nemcsak a lovaglást foglalja magában, hanem a lovak és egyben tanya közvetlen környezetének gondozását is. 

WordPress Video Lightbox