Libás tanya

LIbás tanya

Hamarosan 30 éve lesz annak, hogy a Libás tanya a tulajdonomba került. A 8800 m2-es alapterületű, tájjellegű építészeti stílust is bemutató tanyát azzal a céllal vásároltam meg, hogy a gyermekkoromban megtanult tanyasi gazdálkodást továbbvigyem és a jövő generáció számára egy jól működő tanyagazdaságot hozzak létre. A fakerítéssel övezett tanyán egy vályogból épült laképület található, amely a múlt század közepén épült. A gazdasági épületek folyamatosan épültek fel, melyek kialakítása során a tanyán szokásos építési módok és építőanyagok (fa, föld, szalma, nád) kerültek felhasználásra. Az épületek híven tükrözik a tanyákon jellemző építési formákat, megoldásokat, biztosítva ezzel a tanya tájba illeszkedését. E mellett a közösségi programokhoz szorosan kapcsolódó építmények is megtalálhatóak a tanyán: górészínpad, Kultúrpajta, amely 2018-tól a térség tanyasi közösségi terének színhelye. A tanya állandó lakosai a tanyasi élethez legjobban alkalmazkodó őshonos kutyák egy komondor és egy puli.

A tanyagazdaság működésének alappillérét a libák tenyésztése jelenti. A másik fő tevékenység a falusi vendégasztal szolgáltatás, amely köré aktív tanyasi turizmus épült fel az elmúlt 10 évben. A tanya gazdaságát azzal a céllal nyitottam meg a vendégek számára, hogy megmutassa számukra a tanyasi értékeket, a mindennapi tanyasi életet és életvitelt.

Tulajdonos/ Kapcsolattartó: Molnár István

Címe: 5642 Tarhos VI. kerület Tanya 14.

GPS koordináták: 46.797757, 21.287777

Telefon: +36-30/857-5372

Email: molnar.i0924tarhos@gmail.hu

Weboldal: https://www.facebook.com/libastanya.tarhos

 

Nyitvatartás: Egész évben folyamatosan

Szolgáltatások: Közösségi napok évente 3 alkalommal: Szent György nap, Új kenyér Ünnepe, valamint Márton napi Ludasságok

Falusi szálláshely, falusi vendégasztal szolgáltatás

Kulturpajta (tanyasi közösségi tér) programjai

WordPress Video Lightbox