Silver Horse Ranch

Silver Horse Ranch

A Békési Szabadidős Lovasklub 1997-ben kezdte meg tevékenységét. A megalakulás célja a Békés városában élő lovas identitású társadalom összefogása, szakmai tapasztalatszerzés és biztosítás, továbbá a lovassport népszerűsítése az ifjúság köreiben. Mára az egyesület 20 éves tapasztalattal maga mögött elmondhatja, hogy évről évre magasabb színvonalat tud biztosítani az egyesületi tagok, valamint az érdeklődő társadalom számára. Kezdetektől fogva az egyesület aktív résztvevője volt a megyei – országos lovas szakágak versenyeinek, itt kiemelten gondolva a fogathajtásra és a díjugratásra. Az évek múlásával kialakult a lovastorna csapatunk, így bemutatóinkkal városi rendezvények egyik programjává fejlődtünk. Mindig ügyeltünk a szakmai továbbképzésekre, és a megfelelő szakemberek foglalkoztatására. 2009-ben ötletgazdái, alapítói voltunk a Békés Megyei Gyermekügyességi Fesztivál sorozatok elindításának. Szakmai rátermettségünket igazolják az éveken keresztül szerzett kiváló eredményeink tanulóink részéről. Tovább fejlődve egyesületünk egyik oszlopos tagja versenybírói stílusbírói titulust szerzett, ezzel is támogatva egyesületünket.  Megalakulásunk óta rendelkezésre állunk a lovagolni vágyó, tanulók számára az év legalább 340 napjában. Minden nyár alkalmával lehetőséget biztosítunk lovas táborokban való részvételre. Éves szinten 5 db tábor szervezését iktatjuk be a nyári szünidőbe.  Büszkén vállalhatjuk, hogy a visszatekintett 2 évtizedben eredményes munkát végeztünk, mind az utánpótlás nevelésben, mind a lovassport népszerűsítésében. Kezdeti szakaszban oktatott tanítványaink közül, már nagyon sokan szintén oktatnak.

Megalakulásunk óta minden évben legalább 2 regionális szintű rendezvény lebonyolítását tudhatunk magunkénak, díjugratás, fogathajtás és gyermekügyességi kategóriában.

5 éve működtetjük egész évben tömegsport jellegű szakkör foglalkozásunkat, melyben a gyerekek nemcsak a lovaglás alapjaival ismerkedhetnek meg egészen kicsi kortól, hanem a ló ápolásával, és a lovak körüli tennivalókkal is. Ezeken a szakkörökön, lovas táborainkban, illetve a hétköznapi foglalkozásaink alkalmával van lehetőségünk arra, hogy a gyermekek szemléletét, identitását formáljuk, gondolva az egészséges életmódra, környezetvédelemre, erkölcsre.

Nagy álmunk az iskolai lovas programba való beilleszkedés, melynek első lépéseit 2016-ban már megtettük.

2014 évtől szálláshely szolgáltatással bővült tevékenységünk. Telephelyünkön lehetőséget tudunk biztosítani 14-15 fős csapatok elszállásolására is. Kialakításra került 5 db összkomfortos, fürdőszobával WC-vel ellátott szoba. Szobáink televízióval, francia ággyal vagy szimpla ággyal, zuhanyzóval vagy fürdőkáddal vannak ellátva.

2017. évtől lehetőségünk van egy elkülönített új istállórészben vendéglovak panzióztatására, akár lovas túrázók, vagy versenyző lovak számára is

Tulajdonos: Békési Szabadidős Lovasklub

Kapcsolattartó: Urkom Szilvia

Címe: 5630 Békés, VI. ker. Tanya 4.

GPS koordináták:

Telefon: +36-20/497-7844

Email: urkomszilvi@gmail.com

Weboldal: http://www.bekesilovasklub.hu/

 

Nyitvatartás: minden nap 9:00-19:00

Szolgáltatások: lovagoltatás, szálláshely szolgáltatás, rendezvény terület, bértartás, ló panzióztatás

WordPress Video Lightbox