Nyeregben Alapítvány Lovas tanyája

Nyeregben Alapítvány Lovas tanyája

A lovas tanya Mezőberény központjától 2 km-re található, Bélmegyer, Vésztő irányába, a Mezőberény helységjelző táblától 200 méterre, kövesúton jól megközelíthető autóval és kerékpárral egyaránt. 12 hektáros területen fekszik, ennek egy része legelő, erdő. A tanya körüli egy hektáros terület zárt kerítéssel és biztonsági védelmi rendszerrel körülhatárolt, ez a tanya belső udvara. Az udvar parkosított, gondozott pázsit, cserjék, virágok, fák díszítik. Itt található a kétszintes főépület, kocsiszín, istálló, nemenként elkülönített vizesblokk (3-3 zuhanyzó, 2-2 WC, 3-3 kézmosó+ mozgáskorlátozott WC, zuhanyzó) négy darab 36 négyzetméteres vasvázas telepített sátor.

Kialakításra került az épületben egy népi- paraszti -lovas eszközök gyűjteménye. Az erdős részben játszótér: pihenőhelyek, hinták, libikókák és egy kötélpálya csúszda biztosítja a gyermekek szórakozását. Belső szórt kövesút és parkoló biztosítja a közlekedést és parkolást.  A telephely 2015-ben a „Gyermek és ifjúsági táborfejlesztés lovas szolgáltatással” projekt keretén belül -„B kategóriás ifjúsági táborban telepített sátortábor” szálláshely minősítést kapott. Ezen kívül a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség „Három patkós”lovas szolgáltató helynek minősítette. Az alapítvány 2007 óta foglalkozik gyermekek lovagoltatásával, óvodás, általános iskolás, középiskolás gyermekekkel egyaránt. Hat ló áll rendelkezésre a lovas oktatáshoz, mindenkinek a képességéhez megfelelően. A kezdő lovasok futószáron, a középhaladó gyermekek osztályban, a haladók pedig terepen lovagolhatnak, lovas túravezető segítségével. Nemcsak a lovagolni tanítjuk meg a gyermekeket, a feladataik közé tartozik a lovak ápolása, gondozása, etetése, az istálló rendben tartása, ami ezáltal a gyermekek munkára nevelését is segíti.

További tevékenységeink: május-június hónapokban egynapos csoportkirándulások vannak a környékbeli településekről, de nem ritka a megyén kívüli városokból. Óvodai, általános iskolai középiskolai, felnőtt, nyugdíjas csoportok egyaránt.  Nyáron pedig öt napos turnusokban lovas táborok kerülnek megtartásra, napközis és bentlakásos egyaránt. Csoportkirándulásokra, táborokba a megye több településéről érkeznek gyermekek.  Az egyéni lovas oktatások az év minden szakában vannak, időjárástól függően, főként hétvégeken, 35-40 fiatal részvételével. A célcsoport 6-16 éves gyermekek, környékbeli településekről.

Tulajdonos: Madarász Ferenc

Kapcsolattartó: Madarászné Bereczki Zsuzsanna

Címe: 5650 Mezőberény, 061/22

GPS koordináták:

Telefon: +36-20/532-4531

Email: madaraszne.zsuzsi@madaraszkft.hu

Weboldal: https://nyeregbenalapitvany.wordpress.com/

 

Nyitvatartás: Előzetese telefonos időpontfoglalás szerint egész évben.

Szolgáltatások:

  • lovaglási lehetőség: futószár lovaglás, osztályban lovaglás, terep lovaglás
  • egynapos csoport kirándulások szervezése
  • családi, baráti céges rendezvények szervezése
  • születésnapi, névnapi partik szervezése
  • lovas táborok
  • télen látvány disznótor-falusi vendégasztal szolgáltatás
  • lovas fogatos kirándulás
  • állatsimogató
  • szállás lehetőség 20 főig: nyári időszakban 36 négyzetméteres telepített sátrakban.

 

Látnivalók: Mezőberény és Környéke népi, paraszti, lovas eszközeinek gyűjteménye.

WordPress Video Lightbox