Fűszernövényekkel ért véget Biogazdálkodás alapjai című előadássorozatunk

2018. május 29-én került sor a Körösök Völgye Látogatóközpontban a Biogazdálkodás alapjai című előadássorozatunk harmadik és egyben utolsó előadására az „Élhetőbb Békéscsaba kialakítása és helyi identitást kialakító programok megtartása »A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok Békéscsaba MJV területén« tárgyú, TOP-6.9.1-15-BC1-2016-00001 azonosítószámú projekt keretében.

Az első két alkalommal Csávás István beszélt nekünk a bio élelmiszerek és az egészséges életmód kapcsolatáról, valamint a bio zöldség- és gyümölcstermesztésről.

Ezúttal a fűszernövények világába kalauzolt el minket Nagy Piroska a Békés és Környéke Biokultúra Egyesület tagja. Előadásából megtudhattuk, hogy miért vannak segítségünkre a fűszerek a biokertben, és közelebbről is megismerkedhettünk a leggyakrabban használt növények – többek között a kapor, bazsalikom, csombor, metélőhagyma és rozmaring – élettani hatásaival, gondozási szükségleteivel, javasolt felhasználásával.

Az előadást követően Csarnai Erzsébet a Békés és Környéke Biokultúra Egyesület elnöke jóvoltából az előadás tartalmához illeszkedve bio fűszernövényekkel ízesített sós és édes süteményeket kóstolhattak a jelenlévők.

A program zárásaként ezúttal bio fűszernövényeket kaptak ajándékba a program résztvevői.

Köszönjük mindenkinek, aki akár előadóként akár vendégként részese volt ennek a közel egy hónapos utazásnak a biokertek körül.

Reméljük, hogy a palántákon túl nagyon sok hasznos információval, gyakorlati tudnivalóval is gazdagodtak azok, akik az előadások alkalmával ellátogattak hozzánk.

WordPress Video Lightbox