Idén nyáron is gyermekzsivajtól volt hangos Körösök Völgye Látogatóközpont

2017 nyara sem telhetett el táborozó gyermekek nélkül a Körösök Völgye Látogatóközpontban.

Idén öt héten keresztül tölthették nálunk a nyarat különböző korú gyermekek, tematikus nyári táborainkban.

Első héten az óvodás és kisiskolás gyermekek ismerkedhettek meg minden nap másik nép meséjével, a Mesekosár Táborban. Megtudták milyen próbákat kell kiállnia egy igazi mesehősnek, és meg is mérethették magukat ezekben a feladatokban. Mindezek mellett népi játékot és egyéb ajándékokat készítettek.

A második héten a kézműveskedni szerető gyermekek érezhették jól magukat a Varázskezek Kreatív Táborban. Csodás ékszerek, ajándéktárgyak, dekorációs tárgyak sokasága készült el a szorgos kis kezek által. Utolsó nap arcfestő varázsolta át a kis arcokat, kívánságuk szerint.

A nagy érdeklődésre való tekintettel két Nyomozóképző Tábor indult, így a harmadik, illetve a negyedik héten kis nyomozótanoncok derítettek fel egy bűntényt, amely a Látogatóközpontban történt. A rendőrség és a NAV békéscsabai szakembereinek segítségével hiteles képet kaptak a bűnüldözés rejtelmeiről. Nagyon élvezték a NAV munkatársainak kutyás bemutatóját, és nagy örömmel próbálták ki, milyen beleülni egy igazi rendőrautóba.

Az utolsó héten a „Zöldülj! Fordulj!” Természet Táborban a táborozók megismerkedtek a természet varázslatos titkaival, elsajátítottak apró praktikákat, amelyekkel segíthetnek a Föld megóvásában. A szabadkígyósi Wenckheim-kastély parkjában szakember segítségével derítették fel az erdőlakók apraját-nagyját, megtölthették a tarisznyájukat az természet kincseivel.

Nagy öröm számunkra, hogy évről évre üdvözölhetünk visszatérő gyermekeket!
Terveink szerint jövőre is különböző tematikus táborokkal várunk minden régi és új táborozni vágyó gyermeket, akik izgalmas programokra vágynak a szünidőben.

 

A táborokban készült képek megtekinthetők a „Galéria” menüpont alatt.

 

WordPress Video Lightbox