Ismét műhelymunkát tartott a „Békéscsabáért Helyi Közösség”

A 2016. június 3-án megalakult Békéscsabáért Helyi Közösség, csütörtökön délután tartott Közösségi Tervezés címmel újabb műhelymunkát a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A köz-, az üzleti és a civil szféra képviselői a Magyarország Kormánya által kiírt TOP-7.1.1-16 kódszámú pályázati felhívás vonatkozásában ez alkalommal a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia benyújtásához konkrét projektötletekkel készültek.

A pályázat benyújtásának lényeges eleme, hogy az Európai Unióban már elfogadott és gyakorlatba is átültetett módszertan alapján a helyi közösségek legyen azok, akik döntenek, hogy melyek azok a területek, ahova források csoportosítása válik szükségessé. Az esetleges nyertes pályázat a 2014-2020 időszakban 1,5 milliárd forint értékű fejlesztés megvalósítását teszi lehetővé Békéscsabán.

A pályázati dokumentáció valamint a stratégia elkészítése utolsó fázisába érkezett, azonban a pályázó konzorcium 2016. június 25-én éjfélig várja a kultúrához, illetve a közművelődéshez kapcsolódó projektötleteket a http://tiny.cc/bekescsaba linkre.

WordPress Video Lightbox