KAMRA MUSTRA 2021

Ebben az évben is keressük a Körösök Völgye legszebb éléskamráját!

 

Nagyanyáink korában jól tudták: a jó kamra mindig szellős és hűvös. Éléskamra – a tartósított étel tárolására használatos kis, hűvös helyiség. „Ablakát télen-nyáron érdemes nyitva tartani, célszerű felszerelni rá a szúnyoghálót is, a bogarak ellen. A kamra felső polcán tartsuk a konzerveket, befőtteket, a középső polcokon az olajat, cukrot, sót, kávét, kakaót. Az alsó polcok ideális helyet adnak az italoknak. A szalonnát, kolbászt, sonkát, füstölt húsokat rúdon lógassuk. Kosárban érdemes tartani a zöldségeket. Tisztítószereket azonban soha ne tartsunk a kamrában! – hangzottak el nagyanyáink intő és tanító mondatai.

A KörösKosár – bevásárló közösség csapatával elgondolkodtunk azon, hogy a mai világunkban mennyire fontos az éléskamránk feltöltése, a feldolgozott élelmiszerek igényes tárolása. Kíváncsiak lettünk arra, hogy milyen a mai kor emberének kamra-kultúrája? Mennyire fontos számotokra az, hogy legyen kamrátok és az abban fellelhető élelmiszereket milyen gondossággal készítitek és hogyan tároljátok el.

2020-ban indítottuk útjára a Körösök Völgye legszebb éléskamrája c. pályázatunkat, a Kamra Mustrát. A tavalyi évben Asztalosné Guttin Andrea, „Egy fényesi kamrája” nyerte el ezt a címet. Az idei évben, immár hagyományosan ismételten meghirdetjük a KAMRA MUSTRÁT!

VÁRJUK JELENTKEZÉSETEKET! Jelentkezési lap elérhető ITT

A beküldött pályázatokat egy 3 tagú zsűri fogja elbírálni. A 10 legszebb kamra kiválasztását követően a zsűri kiválasztja az első 3 helyezettet. A további kamrák közönség szavazáson vesznek részt az alábbi módon: a megküldött fényképeket feltöltjük a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület közösségi oldalára és ott lehet a szavazatokat gyűjteni, leadni. A legtöbb szavazatot („like-ot”) kapó éléskamra lesz a közönség díjas.

A zsűri és a közösség által a legszebbnek ítélt éléskamrák nyereményben részesülnek.

…..

Pályázat beküldési határideje: 2021. november 30.

Bármilyen kérdés felmerül a pályázattal kapcsolatban keressetek bennünket a info@koroskosar.hu email címen vagy a +36 20 451 4001-es mobilszámon.

Köszönjük, hogy részt veszel a pályázatban!

Köröskosár – VEGYÉL HELYIT – EGYÉL HELYIT!