Karácsonyi Ligeti Vásár volt ma a Körösök Völgye Látogatóközpontban

A szürke időben már korán reggel begördültek az első autók – szigorúan a pakolás idejére – a békéscsabai Széchenyi ligetbe, hogy a helyi és kézműves termékek mielőbb az árusító standokra kerüljenek. Közben a Körösök Völgye Natúrpark munkatársai előkészítették az épület nagytermét, hogy minden korosztály megtalálja majd a számára legérdekesebb szórakozási lehetőséget.

Fél 10 környékén már érződött, hogy ébredezik Békéscsaba, hiszen addigra már a Látogatóközpont kézműves asztalainál kreatívkodni vágyó gyerekek és felnőttek elkezdték a karácsonyi tálca készítést, díszítették a mézeskalácsokat és hóembereket formáltak textilből. Mindeközben sokan válogattak a finomabbnál finomabb, szebbnél szebb helyi és kézműves termékek közül. Lassan terjedni kezdett a forraltbor illata és a karácsonyi hanguatot csak fokozta, hogy Berta János vándorkomédiás társával hangszerhez nyúlt, hogy előkészüljenek a 10 órakor kezdődő Angyalláda című előadásra.

Hirtelen lekapcsolódtak a fények a nagyteremben és a legkisebbek az előadóművészek köré telepedtekl. Berta János hamar megtalálta a hangot a közönséggel és a kicsiket bevonva nagyszerű karácsonyi történeteket mesélt el zenei aláfestéssel.

Az előadás után a több, mint 1 hónapig gyűjtött, közel 150 db cipősdoboz ajándékot átadtuk a Békés Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház munkatársának.

A rendezvény nagyon jó hangulatban telt, jövőre is igyekszünk színes programokat megvlósítani, hogy a Körösök Völgye Látogatóközpontba mindig érdemes legyen betérni.

 

Az esemény fotói a Galériában megtekinthetők.

WordPress Video Lightbox