Közgyűlést tartott a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesületet 2002-ben alapították meg tagszervezetei, hogy a Körösök Völgye egybefüggő földrajzi terület természeti, környezeti és kulturális értékeit kihangsúlyozva, a fenntarthatóságot maximálisan szem előtt tartva végezze tevékenységét. Mára a tagönkormányzatok támogatásának, az uniós források hatékony felhasználásának, illetve a munkaszervezet munkájának köszönhetően az Egyesület a térségben a terület- és vidékfejlesztés, az aktív – és ökoturizmus, valamint a „zöld” szemléletformálás és a környezeti nevelés zászlóvivőjévé vált.

A szervezet csütörtök délelőtt tartotta közgyűlését a Látogatóközpontban, amelynek elsődleges célja az új alapszabály elfogadása, valamint tisztségviselők megválasztása volt.

A közelmúltban az Elnökség tagjai közül hárman, még a Felügyelő Bizottság tagjai közül ketten lemondtak tisztségükről, így a szervezet jogszerű működésének céljából szükségessé vált új tisztségviselők választása, valamint a 2014-ben hatályba lépett új Ptk. valamennyi civil szervezet részére előírja, hogy módosítsa létesítő okiratát úgy, hogy megfeleljen az új kódex rendelkezéseinek.

A közgyűlés elfogadta az alapszabály módosításról szóló határozati javaslatot, illetve döntött arról, hogy Vantara Gyula elnök és Izsó Gábor alelnök mellett, Dr. Görgényi Ernő, Köves Mihály és Szarvas Péter lesznek tagjai az elnökségnek.

A Felügyelő Bizottság tagjai pedig az eddigi elnök Kardos Károlyon kívül, Dr. Mokán István és Lipcsei Zoltán lettek.

A grémium határozott a tagságban felmerült kérdésekben, meghallgatta és támogatta az Egyesület, és annak 100%-os tulajdonában lévő Körösök Natúrpark Nonprofit Kft. 2015. évi beszámolóját.

Baran Ádám munkaszervezet vezető prezentálta a szervezet 2016-os esztendőre vonatkozó munkatervét, amelyet a közgyűlés egyhangúlag fogadott el, valamint a tagság deklarálta további együttműködési szándékát.

WordPress Video Lightbox