Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntöm Önt a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület honlapján. Kérem, engedje meg, hogy egy pár szóban ismertessem szervezetünket.

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesületet 2002-ben azzal a céllal alapították meg tagszervezetei, hogy a Körösök Völgye egybefüggő földrajzi terület természeti, környezeti és kulturális értékeit kihangsúlyozva, a fenntarthatóságot maximálisan szem előtt tartva egy „új” turisztikai célterületet kínáljanak a turizmus palettáján.

Mára a tagönkormányzatok támogatásának, az uniós források hatékony felhasználásának, illetve a munkaszervezet munkájának köszönhetően az Egyesület a térségben a terület- és vidékfejlesztés, az aktív – és ökoturizmus, valamint a „zöld” szemléletformálás és a környezeti nevelés zászlóvivőjévé vált. A szervezetnél folyó tevékenységek egyik kiemelkedő eredménye, hogy az Egyesület 2015 áprilisában ünnepélyes keretek között – az országban kilencedikként – megkapta a hivatalos natúrparki minősítést, amely várhatóan újabb lehetőségeket nyit meg további fejlesztésekhez.

Az Egyesület a hazai és határon átnyúló pályázatok elkészítése és menedzselése mellett a vagyonkezelésében lévő Körösök Völgye Látogatóközpontot is üzemelteti, amely a festői környezetű Széchenyi liget közepén található, Békéscsaba belvárosából indulva kellemes, ötperces sétával megközelíthető. Az épület 2007-ben – a „Körösök Lágy Ölén” elnevezésű projekt keretében – kívül-belül felújításra került és az új külsőhöz új tartalmat is kapott: bázisa lett különböző környezet- és természetvédelmi kezdeményezéseknek, kulturális megmozdulásoknak és turisztika programoknak. Elhelyezkedése, felszereltsége, termeinek kialakítása lehetőséget teremtett arra is, hogy konferenciák, illetve nagyobb családi rendezvények kedvelt színhelyévé váljon.

Bízom abban, hogy a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület a jövőben az állami és uniós forrásokból megvalósuló pályázataival, egyre gazdagabb és tartalmasabb programjaival, egyedülálló kezdeményezéseivel továbbra is hozzájárul a Körösök Völgye térség természeti, kulturális, turisztikai és társadalmi fejlődéséhez.

Vantara Gyula
elnök

WordPress Video Lightbox