Műhelymunkát tartott a „Békéscsabáért Helyi Közösség”

A 2016. június 3-án megalakult Békéscsabáért Helyi Közösség, pénteken délután tartott Közösségi Tervezés címmel műhelymunkát a Körösök Völgye Látogatóközpontban, ahol a széles körű érdeklődésnek hála megtelt a Réthy Zsigmond terem. A köz-, az üzleti és a civil szféra képviselői minden korosztályból képviselték magukat és értékes ötletekkel, meglátásokkal járultak hozzá a stratégiaalkotáshoz.

A program elsődleges célja volt, hogy a Magyarország Kormánya által kiírt TOP-7.1.1-16 kódszámú pályázati felhívásra elkészüljön az a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia, amely Békéscsaba természeti, kulturális, gazdasági és társadalmi értékeire alapozva biztosítja a lehetőséget városunk kulturális és közösségi életének fejlődéséhez.

Az esemény alkalmával a jelenlévők Békéscsaba adottságainak, gyengeségeinek, veszélyeinek és lehetőségeinek vonatkozásában elkészítették az úgynevezett SWOT analízist, amely jó alapot biztosít a fenti stratégia szakmai kidolgozására. Az aktív résztvevők az elkészült elemzés alapján egy jövőképet is felvázoltak, amely hosszú távon hozzájárulhat ahhoz, hogy Békéscsabán a közösségi és kulturális élet élénküljön, az életszínvonal javuljon.

Folyik tehát a pályázati dokumentáció előkészítése, nagy erőkkel halad a tervezési munka, a héten újabb fórumra várják az érdeklődőket.

WordPress Video Lightbox