Projektzárás a LISZI-ben

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület 2015. január 30-án tartotta TÁMOP-5.5.4-13/2-2013-0020 azonosítószámú, „Közösségszervezés a békéscsabai József Attila lakótelepen” című projektjének záró rendezvényét a projekt keretében megnyitott Lakótelepi Információs és Szolgáltató Irodában (LISZI, 566 Békéscsaba, Lencsési út 18.)

A közel 30 000 000 Ft-ból megvalósult projekt céljai között szerepelt a József Attila lakótelepen élők mindennapjainak megkönnyítése, a közösségi kohézió erősítése, valamint a lakótelepi környezet harmonizálása.

A megvalósítás során a havi rendszerességű szabadidős programokon (14 rendezvény), lakossági fórumokon (14 alkalom), a heti rendszerességgel megszervezésre került klubfoglalkozásokon (62 alkalom), valamint a tanácsadásokon (224 óra) több, mint 3 000 fő vett részt. Mindemellett a projekt lehetőséget biztosított eszközbeszerzésre is, így – többek között – a 3 db térképes információs tábla, a 12 pad, a 17 oszlopra szerelhető virágtartó, valamint a 3 300 db virágpalánta és cserje telepítése hozzájárult a lakótelepi környezet szépüléséhez.

Az eseményen Baran Ádám, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkaszervezet-vezetője, valamint jelen projekt projektmenedzsere összefoglalta a projekt eredményeit, valamint megköszönte az akcióterületen működő közintézmények és civil szervezetek együttműködését.

A projekt 3 hónapos fenntartási időszaka alatt várhatóan továbbra is olyan programok kerülnek megszervezésre, amelyek hosszú távon egy kellemesebb, élhetőbb lakótelepi életvitelt és önállóan, aktívan cselekedni képes lakóközösséget eredményeznek a békéscsabai József Attila lakótelepen.

WordPress Video Lightbox