Reakció a Csabai Körtúra állapotával kapcsolatban

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület által, pályázati forrásból létrehozott Csabai Körtúra elnevezésű közel 30 km hosszú túraútvonallal kapcsolatosan évről évre érkeznek bejelentések a lakosság részéről szervezetünkhöz annak állapotát, amortizációját illetően.

Ezen esetek alkalmával munkaszervezetünk tájékoztatja a bejelentőket arról, hogy ugyan Egyesületünk koordinálásával jött létre a Csabai Körtúra, azonban nem gyarapítja szervezetünk vagyonát, a terület rendezésére sem jogosultságunk, sem erőforrásaink nincsenek. A területek, amelyeken létrejött a túraútvonal önkormányzati és állami tulajdonban vannak, kezelésükért Békéscsaba Megyei jogú Város Önkormányzata, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság, valamint a Dalert Zrr. Gyulai Erdészet a felelős.

A túraútvonal karbantartásával kapcsolatosan Egyesületünk felvette a kapcsolatot az érintett szervekkel, munkaszervezet-vezetőnk hivatalos levélben tájékoztatta Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármesterét a lakossági bejelentésekről és egyben kezdeményezte a karbantartással kapcsolatos felelősségek tisztázását.

A fentiek ellenére szerveztünk is felelősségének érzi a Csabai Körtúra rendben tartását, és lehetőségeihez mérten igyekszik mindent megtenni azért, hogy a túraútvonal továbbra is egy értékes turisztikai attrakció legyen Békéscsabán. Reményeink szerint erőfeszítéseink eredményeképpen a jövőben egy tisztább és rendezettebb túraútvonal áll majd a békéscsabaiak, illetve a hozzánk érkező turisták rendelkezésére.

Körösök Völgye Natúrpark Egyesület

WordPress Video Lightbox