Újabb együttműködés a Humusz Szövetséggel

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület együttműködő partnerként csatlakozott a Humusz Szövetség PTKF/328/2014 azonosítószámú, „Add tovább! – Tárgyiadomány-koordinátori hálózat és az adományozói kultúra fejlesztése II.” című, Zöld Forrás program által támogatott pályázat megvalósításához. A pályázat célja, hogy létrejöjjön egy olyan internetes adatbázis – tulsokcucc.hu – ahol lehetőség nyílik adományok felajánlására, illetve fogadására.

A tulsokcucc.hu oldalt működtető Humusz Szövetség immár 20 éve azért dolgozik, hogy olyan hulladékszegény, környezettudatos megoldásokat, életmódbeli mintákat mutasson, amelyek bárki számára vállalhatóak, nem igényelnek irreális beruházást, csak a megfelelő gondolkodást: apró trükkökkel, mindennapi ötletekkel szolgáljon kicsiknek és nagyoknak, sok-sok segédanyaggal az oktatóknak, átfogó, reális javaslatokkal a döntéshozóknak. Legfőképpen pedig gyűjtik és megosztják a jó gyakorlatokat a hulladék-megelőzésre, azaz a környezettudatos fogyasztásra és termelésre.

A tulsokcucc.hu adatbázis célja, hogy mindkét oldal számára segítséget nyújtson: a felajánlóknak, hogy tárgyaikkal, eszközeikkel társadalmilag hasznos munkát végző szervezetek (civil szervezetek, oktatási- és szociális intézmények)  mindennapi működését segíthessék, az adományfogadóknak pedig, hogy kéréseiket, igényeiket minél szélesebb közönség felé tolmácsolhassák.

WordPress Video Lightbox