Véget ért a „Régi holmik új köntösben” című program a Körösök Völgye Látogatóközpontban

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület – csatlakozva a Humusz Szövetség kezdeményezéséhez – 2015. március 30. és 2015. április 1. között „Régi holmik új köntösben” címmel újrahasznosítási és adományozási programot szervezett a Körösök Völgye Látogatóközpontban.

Az esemény alapvető célja volt, hogy a tulsokcucc.hu oldal működése népszerűbbé váljon, az adományozási kultúra fejlődjön, illetve alternatívák kerüljenek bemutatásra a feleslegessé vált ruházatok, hulladékok, használati tárgyak újrahasznosítását illetően.

A program keretében idősek és fiatalok tekintették meg a „Használtból valami újat!” pályázatunkra beérkezett 53 alkotást, a „Felesleges áruk fóruma” kiállítást, illetve „zöld” szemléletformáló foglalkozás, filmvetítés és kézműves foglalkozás is biztosításra került a látogatók számára.

Mindemellett adományozási lehetőséget is hirdettünk a lakosságnak, a behozott használt, de jó állapotú ruhákat, használati tárgyakat továbbítjuk a Békés Megyei Családi, Esélyteremtési és Önkéntes Ház részére, akik gondoskodnak róla, hogy a legmegfelelőbb helyre kerüljenek az adományok.

A jövőben is célunk, hogy a „zöld” szemléletformálás jegyében ilyen és ehhez hasonló programokat valósítsunk meg.

 

A „Használtból valami újat!” pályázatunk díjazottjai a következők:

A pályázat kiemelt díjazottja Dobos Györgyné Marika néni (Kossuth Utcai Idősek Klubja) lett régi képeslapokból készült varródobozával.

A Natúrpark Kedvence elismerést a felnőtteknél Kis Gáborné Panni néni (MET „Oltalom” Idősek Otthona) kapta nadrágszárakból készült fali tárolójával, a gyermekeknél pedig Vozár Miklós és Bucsi Ferenc (Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola) került díjazásra műanyag palackból készült ügyességi játékukkal.

 

A program a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósult meg.

WordPress Video Lightbox