VÉGET ÉRTEK AZ IDEI TÁBOROK A KÖRÖSÖK VÖLGYE LÁTOGATÓKÖZPONTBAN

2018 nyarán is benépesedett táborozó gyerekekkel a Körösök Völgye Látogatóközpont.
Nagy örömünkre sok visszatérő ismerős arcocskát üdvözölhettünk, és szeretettel fogadtuk az új táborozókat azzal a reménnyel, hogy jövőre immár őket is ismerősként köszönthetjük.

Idén négy különböző tematikájú tábor közül választhattak a gyermekek.

Az első táborban az állatoké volt a főszerep.
A Négylábúak állatos táborában különböző állatokkal ismerkedhettek meg a táborozók. Ellátogattak egy csodálatos tanyára, ahol megtapasztalták az állatgondozás örömeit, nehézségeit, röptettek postagalambot, fésültek angóranyulat, egy igazi kemencében pitét sütöttek. Egyik nap még saját kis házikedvencüket is behozhatták a táborba.
A második táborban, a Varázskezek kreatív táborban nap, mint nap csodálatos alkotások kerültek ki a gyermekek keze alól. Papírból várat készítettek, ahol, miután saját kezűleg feldíszítették, maguk a gyermekek voltak a lovagok, királylányok, királyok. Az utolsó napon arcfestő művész varázsolta át a táborozókat pillangóvá, tigrissé, vagy bármivé, amivé válni szerettek volna.
A harmadik táborban, a Zöldülj!Fordulj! természet táborban a gyermekek a Ruhajavító Varroda jóvoltából egész héten saját tarisznyájukba gyüjtögették a természet kincseit, amit nagyító alatt is megvizsgáltak. A szabadkígyósi Wenckheim-kastély parkjában szakember vezetésével ismerkedtek meg az ott élő növényekkel, állatokkal.
Az utolsó tábor, az immár harmadik éve töretlen érdeklődést kiváltó Nyomozóképző tábor volt. A NAV pénzügyi nyomozói segítségével megismerkedtek a bűnüldözés rejtelmeivel, betekintést nyertek a szolgálati kutyák munkájába egy bemutató keretében. A békéscsabai rendőrség szakembereivel a bűnmegelőzés fortélyaival ismerkedtek meg, illetve a gyermekek nagy örömére beülhettek egy igazi rendőrautóba. Természetesen a hét nagy bűntettére is fény derült a tábor végére.

Várunk jövőre is minden régi és új táborozó gyermeket, reményeink szerint még több és színesebb programmal.

A táborban készült képek megtekinthetők a Galéria menüpontban.

WordPress Video Lightbox