Bemutatkozás

haz liget 800

Az egyesület 2002 évben alakult 10 települési önkormányzattal és további 12 egyéb szervezettel, magánszeméllyel. Mára 11 önkormányzatra Sarkad, Doboz, Gyula, Békéscsaba, Mezőberény, Békés, Tarhos, Bélmegyer, Köröstarcsa, Körösladány, Kunszentmárton módosult. Célunk a Körösök Völgye földrajzi régió ökológiai stabilitásának megőrzése, a lakosság, a környezet és a gazdaság egészséges rendszerbe foglalása, ezáltal a társadalmi jólét növelése. A célok érdekében tevékenységeink köre az elmúlt időszakban letisztult, és az alábbi területekre koncentrálódott: aktív-és ökoturisztikai fejlesztések, ill. környezeti nevelési programok lebonyolítása. Nem kívánunk „univerzálisak” lenni, próbálunk a számos pályázati lehetőség között olyan fejlesztéseket választani, hogy a céljainkhoz hűek maradjunk.

Célok között szerepelnek:

  • a minisztérium által elismert natúrparkká minősíttetni a Körösök Völgye földrajzi régiót,
  • a helyi gasztronómiát, a hagyományos mesterségeket, a tanyasi életformát megfelelő marketing tevékenységekkel támogatni,
  • a Körösök Völgyét, mint turisztikai célterületet piacra vezetni, megfelelően pozícionálni és értékesíteni, röviden a Körösök Völgye brandet felépíteni.

haz liget 800

WordPress Video Lightbox