Corner of Nature

Az Interreg V-A Románia-Magyarország program nyílt pályázati felhívásának keretében a 1. Prioritási tengely (Közös védekezés valamint a közös értékek és források hatékony felhasználása) 6/c– A természeti és kulturális örökség megőrzése, védelme, támogatása és fejlesztése prioritásra benyújtott pályázatról

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület fő célja, hogy a Körösök Völgye tájegységként komplex fejlesztések részese legyen, így a korábbi években is tagtelepüléseivel közösen pályázati források segítségével komoly beruházásokat, fejlesztéseket valósított meg. Ennek a 12 éve tartó munkának a következő lépése, hogy korábbi partnereivel közösen újabb fejlesztéseket kezdeményezzen. Júniusban Békés Város Önkormányzata, Nagyszalonta Város Önkormányzata valamint a „Milvus Csoport” Madártani és Természetvédelmi Egyesület prtnerségében pályázatot nyújtott be az Interreg V-A Románia-Magyarország program nyílt pályázati felhívásának keretében természetvédelmi területek, élőhelyek megőrzése, fenntartása témában Corner of Nature címmel.

A mintegy 2,5 millió euró összköltségű pályázat keretén belül Dánfokon és Nagyszalontán természetvédelmi látogatóközpont és kapcsolódó ökoturisztikai infrastruktúra valósulhat meg, illetve erre alapozva szemléletformáló, oktatási tevékenység fog folyni a két városban. A két partner egyesület természetvédelmi területek megőrzéséért és fenntartásáért fog dolgozni, így Magyarországon a Kettős-körös élőhelyvédelmi programja valósulhat meg.

WordPress Video Lightbox