FELHÍVÁS – Országos Natúrpark Vetélkedő

A kőszegi székhelyű Írottkő Natúrparkért Egyesület 2017 áprilisában ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Ez alkalomból Országos Natúrparki Vetélkedő kerül megrendezésre Kőszegen, amelyet helyi vetélkedők előznek meg. A program célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek az országban működő kilenc natúrpark – köztük a békéscsabai székhelyű Körösök Völgye Natúrpark – felépítésével és működésével, valamint részletes ismereteket szerezzenek a helyi érdekességekről, történelemről, kulturális és környezeti értékekről.

A vetélkedő az alábbiak szerint épül fel:
A vetélkedőre 4 fős csapatok jelentkezését várjuk. A csapat összetétele: 2 fő általános iskola felső tagozatos gyermek és 2 fő felnőtt. A felnőtt lehet szülő, hozzátartozó, pedagógus is. A csapatnak rendelkeznie kell egy email címmel, ugyanis a vetélkedő 3 fordulója emailen keresztül történik majd, vagyis emailben kapják a feladatokat és emailben kérjük visszaküldeni is a megoldásokat, válaszokat.

Az első feladatsort a jelentkezést követően küldjük majd ki, melynek témaköre a natúrparkok általánosságban.
A második forduló feladatait február közepén küldjük, ennek témaköre: kulturális értékek, hagyományok, rendezvények.
A harmadik forduló feladatait március elején ismertetjük, a témakör pedig a természeti értékek, környezeti nevelés, túrázás.
A negyedik fordulót a Körösök Völgye Látogatóközpontban tartjuk előreláthatólag 2017. április 7-én, pénteken délelőtt. A helyi döntő során lesznek elméleti, logikai és ügyességi feladatok, melyek az előző fordulók összes témakörére épülnek.

A kőszegi döntő 2017. április 29-én, szombaton lesz. A szervezők április 28-án, pénteken délre várják majd a résztvevőket, a program – amelyben szerepel buszos kirándulás, városnézés, ausztriai program – április 30-án, vasárnap zárul.
A kőszegi szervezők a szállás, étkezés, és kirándulás költségeit biztosítják. A békéscsabai döntő győztes csapatának utazási költségeit a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület támogatja.

Jelentkezni 2017. február 15. éjfélig lehet a kvlatogatokozpont@gmail.com email címre elküldött jelentkezési lappal.

A jelentkezési lap ITT letölthető.

 

WordPress Video Lightbox