Forgalomterelések, korlátozások a Széchenyi ligetben 2018-ban

ligeti

„Belváros rehabilitáció III. ütem – Munkácsy negyed program” című projekt megvalósításának következtében  forgalomterelésekre, korlátozásokra kerül sor a Széchenyi ligetben január közepétől.

A felújítási munkák időszakában a ligetben működő intézmény – Körösök Völgye Látogatóközpont – továbbra is működik, működésének feltételeit, megközelítésének lehetőségét kivitelező folyamatosan biztosítja.

A játszótér január 26-tól le lesz zárva.  A lezárást követően a felújítási munkák teljes befejezése után lehet majd újra használatba venni.

A Ligeti sor Kórház utca felőli szakaszán lezárva maradnak az elkészült parkolók és szintén változatlanul a Kórház utca felől egyirányú forgalom fenntartása mellett végzik a munkát.

A ligeten keresztül gyalogosok és kerékpárosok számára a felújítási munkák teljes időszakában biztosítva lesz az áthaladás, jellemzően a liget Munkácsy Hotel felőli oldalán. Munkavégzéshez igazodóan korláttal és táblákkal kerül sor majd az aktuális lehatárolásra, közlekedő sáv kijelölésére.

A Ligeti soron a felújításra kerülő szakaszon az aszfaltozási munkát megelőzően tavaszig az Alföldvíz Zrt kicseréli az elavult ivóvíz gerincvezetéket, ezért annak kivitelezésekor lezárják a liget melletti útszakaszt. Erre külön készül forgalomterelésre vonatkozó terv.

ligeti

WordPress Video Lightbox