Kiállítás témái, eszközei

P1330467 250

Mitől érdekes minden korosztálynak?

Mert gyakorlatias, hiszen kézbe vehetjük a mosódiót, a mosószappant, az újrapapír termékeket, a helyi termékeket és játék közben történik meg a szemléletformálás. Mert interaktív, hiszen újrapapírt meríthetünk, hulladékot szelektálhatunk, mini komposztkeretet építhetünk és sok-sok oktató játékot kipróbálhatunk. Mert bemutatunk új alternatívákat és  régi takarékos ötleteket is.

 

Mire ad választ a kiállítás?

A kiállítás a hétköznapi élet során felmerülő kérdésekre ad választ: Miért választja a helyi terméket a tudatos vásárló? Miért környezetbarát az újrapapír? Komposztálható-e a kávézacc és a teafilter? Miből építhetek komposztálót? Hová tegyem a lejárt szavatosságú gyógyszereket? Mire való a mosószóda és mire használhatom az ecetet?

 

Mit kínál még a kiállítás?

A kiállítás a bemutató anyagokon kívül színes szemléletformáló kiadványokkal segíti a téma alaposabb feldolgozását, melyeket otthoni olvasgatásra szánjuk. Ezen kívül fekete-fehér foglalkoztató füzeteinket ajánljuk három korosztálynak. Az óvodásoknak, általános- és középiskolásoknak készített füzetek játékos feladatok megoldásán keresztül segítenek hozzá a témák megértéséhez. A keresztrejtvényeket, színező és összekötő feladatokat, szórejtvényeket is tartalmazó füzet lapjai sokszorosíthatók. A kiállítás feldolgozását segítik az oktató jellegű CD-k, a kiegészítő szemléletformáló játékok, a Kék Bolygó társasjáték és a a Zöld Lábnyomok társasjáték.

P1330467 250 P1070874 250

WordPress Video Lightbox