„Határtalanuk két keréken” címmel kerékpártúrát szervezett a Körösök Völgye Natúrpark

Szombaton reggel a békéscsabai Széchenyi liget közepén álló Körösök Völgye Látogatóközpont előtti tér megtelt kerékpárokkal és gazdáikkal, akik elszántan érkeztek, hogy letekerjék a Nagyszalonta-Békéscsaba közötti 50 km hosszú távot.

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület 2016. július 2-án a „Kerékpárral 7 határon át” elnevezésű program keretében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával kerékpártúrát szervezett magyarországi és romániai partnerek és a lakosság invitálásával.

Az eseményre több, mint 50 regisztráció érkezett. A résztvevők busszal mentek Nagyszalontára, ahonnan túravezetők közreműködésével tekertek vissza a nyári napsütésben Békéscsabára, ahol a szerevzők ebéddel várták a kellemesen elfáradt bringásokat. A túra nem volt izgalmaktól mentes, hiszen több defekttel is megküzdöttek a résztvevők a nagy meleg mellett. A legidősebb túrázó 66 éves volt, neki és társainak is gratulálunk, hogy teljesítették a távot!

Reméljük, hogy a későbbiekben is lesz alkalmunk ilyen és ehhez hasonló túrák szervezésére. Az esemény fotói a Galéria menüpont alatt megtekinthetők.

 

 

 

WordPress Video Lightbox