Mobilkiállítás

nyito rollup 250

ZÖLDÜLJ! FORDULJ! a házban és a ház körül
vándorkiállítás a Körösök Völgyéből

 

Előszó:

nyito rollup 250Pályázati ötletként indult, de mára már keresett környezeti tudatformáló bemutatóként járja az országot egyesületünk szemléletformáló vándorkiállítása. A ZÖLDÜLJ! FORDULJ! kiállítás attól szép és jó, hogy szívvel-lélekkel, igazi csapatmunkában készült. A munkatársaink saját fotóin, rajzain keresztül bemutatkozó kiállítás érdekes nevelési lehetőségeket kínál, sajátos környezeti nevelési színtérként jelenik meg a közintézményekben.

2011 májusától, egy év alatt 18 településen jártunk, és összesen 12.000 fő látogatóhoz jutottunk el aktívan, tevékenységeken keresztül. Békés-megye települései után, bemutatkoztunk Bács-Kiskun megyében, majd Pest- megyében. Településenként más-más helyzetben jelentünk meg. Kecskeméten például a Föld Napja programhoz kapcsolódtunk, Gödön az éppen induló helyi komposzt-programot erősítettük fel, a legtöbb településen pedig önálló kiállításként művelődési házakban, könyvtárakban és iskolákban mutatkoztunk be.  

Ez a praktikus kiállítás a hétköznapok „zöldítéséhez”, zöld fordulatának elindításához ad ötleteket és tanácsokat. A mindennapi környezetvédelem fontos témáit mutatja be sok-sok fotó és rajz segítségével. Főbb témáink a környezetbarát háztartás, a tudatos vásárlás, az egészséges életmód, a komposztálás, a hulladék megelőzése és csökkentése. A fenntartható életvitelt bemutató kiállításon Boróka és Bojtorján kalauzolja a látogatókat, kedvesen megjelenve a tablókon hol egy metszőollóval, bevásárlókosárral vagy éppen egy félbevágott citrommal a kezében.
 

Röviden:

A kiállítás első részében bemutatjuk a madárbarát kert, a biokertészet és a komposztálás alapjait, a második részében bemutatjuk a háztartással, környezetbarát takarítással az ökotudatos vásárlással, a hulladék szelektálásával kapcsolatos tudnivalókat. Fontosnak tartjuk, hogy kertünk és háztartásunk kialakításánál egyaránt fenntarthatósági elveket vegyünk figyelembe, legyünk anyag és energiatakarékosak, törekedjük a tudatos vásárlásra, az újrahasznosításra, az újrahasznosított termékek megismerésére és használatára. Környezeti felelősségünk megerősítését, a „zöld utak” közötti eligazodásunkat és tényleges elindulásunkat segíti a kiállítási anyag, és megerősítést ad azoknak, akik már elkezdték a változtatásokat.

Sarkad-okoszatyor 250 PA060448 250 Gyula-komposztalas 250

 

 

 

 

WordPress Video Lightbox