Organikus megoldások a zöldség- és gyümölcstermesztésben

„Élhetőbb Békéscsaba kialakítása és helyi identitást kialakító programok megtartása »A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló helyi szintű komplex programok Békéscsaba MJV területén« tárgyú, TOP-6.9.1-15-BC1-2016-00001 azonosítószámú projekt keretében” Biogazdálkodás alapjai című előadássorozat második előadása 2018. május 22-én került megrendezésre a Körösök Völgye Látogatóközpontban.

Ahogyan a korábbi alkalommal, ezúttal is Csávás István köröstarcsai biogazdálkodó tartott előadást az érdeklődők számára a Békés és Környéke Biokultúra Egyesület képviseletében. A mostani előadás során azonban a bio zöldségek és gyümölcsök termesztésével és gondozásával kapcsolatban szerezhettünk a gyakorlatban is jól alkalmazható ismereteket. Az előadótól megtudhattuk, hogy megfelelő növénytársítások alkalmazásával hogyan kerülhetjük el a vegyszeres kártevőirtást, milyen természetes permetleveket használhatunk a biokertben (csalán, zsurló, fokhagyma, orgonalevéllé-kivonat, stb.), mi a szerepe a talajtakarásnak, mulcsozásnak, illetve felhívta a figyelmünket a talaj tápanyagutánpótlásának fontosságára (trágyázás, komposztálás), valamint arra, hogyan lehetnek segítségünkre bizonyos állatok, rovarok a kártevőirtásban, kertünk ökológiai egyensúlyának fenntartásában.

Az előadást követően Csarnai Erzsébet a Békés és Környéke Biokultúra Egyesület elnöke jóvoltából az előadás tartalmához illeszkedve bio gyümölcslekvárokat, aszalt gyümölcsöket és gyümölcsleveket kóstolhattak a jelenlévők.

A program zárásaként bio koktélparadicsom, édeskömyény és paprika palántákat kaptak ajándékba a program résztvevői.

A soron következő előadásra 2018. május 29-én 16:30 órai kezdettel kerül sor, melynek a Bio fűszernövények termesztése és gondozása lesz a témája.

WordPress Video Lightbox