Tájékoztató fórumot tartottak a tanyasi gazdálkodók számára

Körösök Völgye Natúrpark Egyesület 2018. április 12-én tartotta meg tájékoztató fórumát azon tanyasi gazdálkodók számára, akik az Egyesület által létrehívott Tanyasi Tanösvény és Nyitott tanyagazdaságok hálózatához csatlakozni kívánnak. A rendezvény a Földművelésügyi Minisztérium 2017. évi tanyák, valamint a tanyás térség megőrzését és fejlesztését célzó települési és térségi fejlesztések támogatására elnevezésű Tanyafejlesztési Program keretében.

A szakmai fórumot Gyebnár Péter, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület projektmenedzsere nyitotta meg, majd ezt követően Nagy Lászlóné a Bács-Kiskun megyei „Kamra-túra” Homokháti Gazdaudvar Hálózat több mint egy évtizedes tevékenységét, szakmai tapasztalatait osztotta meg a jelenlévőkkel. Előadásában kitért a Hálózatuk létrehozásának körülményeire, az együttműködés fontosságára, jó és rossz gyakorlatok bemutatására. A megjelenteket és az egyesület munkatársait számos hasznos szakmai tanáccsal látta el egyrészt a jövőbeni együttműködés tekintetében, másrészt tanyagazdaságok fejlesztésével kapcsolatban. Ezt követően kötetlen beszélgetésre nyílt lehetőség egyrészt azért, hogy a hálózat tagjai megismerhessék egymást és a tanyagazdaságok közötti kapcsolódási pontokra is fény deüljön. A szakmai fórum második részében Pócsi Gabriella vidékfejlesztési szakértő a projekt előre haladásáról tájékoztatta a jelenlévőket, valamint a szükséges teendőket beszélték meg a jelenlévőkkel.

A tájékoztató fórum második alkalmára 2018. április 19-én kerül sor 10:00 órai kezdettel, ahol Szabadkai Andrea a Kisléptékű Termékelőállítók Országos Érdekképviseletének Egyesületének elnöke tart előadást a résztvevők számára a helyi termékek előállításáról és értékesítéséről, a háztáji felesleg értékesítéséről, a kistermelői falusi vendégasztal szolgáltatói szabályairól valamint rendezvények (kistermelői) ételkínálásáról.

WordPress Video Lightbox