Tanyák a Körösök Körül

 Körösök Völgye Natúrpark Egyesület 2018. március 08-án 10:00 órától Tanyák a Körösök körül címmel szakmai fórumot szervezett a Körösök Völgye Látogatóközpontban

 

A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület a Földművelésügyi Minisztérium 2017. évi Tanyafejlesztési Programja keretében megvalósuló Tanyák a Körösök körül – Tanyasi tanösvény és nyitott tanyagazdaságok hálózatának kialakítása c. projektjének megnyitására, valamint az első szakmai rendezvényére került sor 2018. március 08-án.

 

A rendezvényt Vantara Gyula az Egyesület elnöke nyitotta meg. Köszöntő beszédében a tanya, mint fontos tájérték megőrzésére hívta fel a jelenlévők figyelmét. A szakmai fórum első részében az Agrárgazdasági Kutatóintézet munkatársai tartottak szakmai előadást a résztvevők számára. Szabó Dorottya (AKI, tudományos segédmunkatárs) a rövid ellátási láncokban rejlő lehetőségekről beszélt, míg Hamza Eszter (AKI, tudományos főmunkatárs) a vállalkozások tevékenységdiverzifikációjártól tartotta meg előadást. A szakmai fórum második részében Gyebnár Péter, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület projektmenedzsere az Egyesület azon hosszútávú céljait mutatta be melynek során a szervezete a tanyagazdaságok együttműködését, összefogását és fejlődését kívánja támogatni. A rendezvény zárásaként Pócsi Gabriella, vidékfejlesztési szakértő a projekt elemeit mutatta be, valamint tájékoztatta a jelenlévőket a projekthez való csatlakozási lehetőségekről.

A projekthez továbbra is lehet jelentkezni. Várjuk azon tanyagazdaságokat, akik vagy a tanyasi tanösvény egy megállója szeretnének lenni, vagy nyitott tanyagazdaságként be szeretnék mutatni mindazt a tudást, melyet a mindennapjaik során alkalmaznak. Jelentkezni az alábbi online kérdőív kitöltésével lehet vagy személyesen a Körösök Völgye Látogató Központban (Békéscsaba, Széchenyi Liget).

Jelentkezés: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSchgdZTZYJfRZdrXGEnylCia-e9t6H-14pM8zz2cWdDguplCw/viewform

A rendezvényen elhangzott előadások anyagai:

Szabó Dorottya: Rövid ellátási láncok Magyarországon (tudományos segédmunkatárs AKI)

Hamza Eszter: Mezőgazdasági vállalkozások tevékenységdiverzifikációja (tudományos főmunkatárs, AKI)

Gyebnár Péter: Körösök Völgye Natúrpark Egyesület, mint a tanyagazdaságok támogató szervezete (projektmenedzser, KVNE)

Pócsi Gabriella: Tanyasi tanösvény és nyitott tanyagazdaságok hálózata a Körösök Völgyében (vidékfejlesztési szakértő)

 

 

  

  

 

 

WordPress Video Lightbox